چگونه می شود اضافه تناژ کامیون ها را محاسبه کرد؟

ازمه توزین دقیق با محور کش ها، سطح صاف بدون شیب است در حالی که مشخصات طرح هندسی راه های ایران همه دارای شیب طولی و عرضی است و با این شرایط چگونه می شود اضافه تناژ را محاسبه کرد؟

 

به اعتقاد کارشناسان و فعالان بخش حمل و نقل جاده ای کالا، یکی از مشکلات شرکت های حمل و نقل و کامیونداران  و رانندگان بخش حمل و نقل جاده ای موضوع اضافه تناژ است. 

چندی پیش رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اصفهان از خریداری چهار دستگاه باسکول سیار محورکش، برای کنترل اضافه بار و برخورد با متخلفان و دریافت خسارت وارده به راه در استان اصفهان خبر داد.

مُعید ذهبیون افزود: باسکول های سیار محورکش یکی از تجهیزات مناسب برای کنترل تصادفی وزن وسایل نقلیه باری در محورهای مواصلاتی کشور به ویژه مسیرهای دارای فرار بار و یا فاقد پاسگاه هستند و قطع به یقین بهره برداری بهینه از باسکول های مذکور و کنترل و اعمال قانون خودروهای متخلف اثربخشی مناسبی در افزایش ایمنی تردد را به دنبال خواهد داشت.

 این اظهارات در حالی مطرح شده که برخی کارشناسان در گفت و گو با خبرنگار ما عنوان کردند : بر اساس آیین نامه حمل بار در راه های کشور مصوب سال ۱۳۳۶ هیئت دولت، مبنای محاسبه بار وارده به سطح راه های کشور به صورت محوری است، محور جلو ۶ تن و محور عقب جفت لاستیک با سایز ۷۶۵ بیشتر ۱۳ تن و اگر محور عقب جفت وفاصله محورها بیش از یک متر باشد ۱۹ تن.

به اعتقاد متخصصان جاده ای، وقتی پلیس راه در کشور تشکیل شد، نام آن پاسگاه توزین بود و دستگاه های توزین ( باسکول ها ) هم از نوع محور کش بود، ولی بعدا که باسکول های ۶۰ تنی به بازار آمد و گمرکات مجهز به باسکول ۶۰ تنی شدند، مغایرت هایی ایجاد شد.

بدین ترتیب که کامیونی در بندرعباس کانتینر ۴۰ فوتی را بار می کرد، راننده مطلع نیست و نمی تواند تشخیص دهد که به محور جلو چندتن بار وارد می شود، وقتی مثلا در پاسگاه تربت حیدریه توزین می شد، با تفاوت وزن وارده به محورها مواجه و گرچه وزن کل ۳۸ تن بود ولی مشمول جریمه پلیس راه و خسارت وارده به راه طبق جدولی که حداقل ثابت آن ۷۰۰ هزار تومان بود و با محاسبه طول مسیر و وزن تفاوت بیک رقم نجومی می رسید. 

به گفته کارشناسان جاده ای، در پی اعتراضات ، تناژ به ۴۰ تن و کلیه دستگاه های توزین محور کش جمع آوری شد و باسکول ۶۰ تنی نصب شد.

همچنین دستگاه های موبایل محور کش برای محمولات ترافیکی فوق سنگین برای رعایت تناژ محورهای بوژی استفاده می شود.

کارشناسان می گویند لازمه توزین دقیق با محور کش ها، سطح صاف بدون شیب است در حالی که مشخصات طرح هندسی راه های ایران همه دارای شیب طولی و عرضی است و با این شرایط چگونه می شود اضافه تناژ را محاسبه کرد؟ ضمن این که در آئین نامه حمل بار این مسئولیت و اختیار مربوط به پلیس راه است!

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اتوماسیون
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x