سیستم حمل و نقل هوشمند به مفهوم به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات برای بهبود عملکرد سیستم های حمل و نقل است.

معاونت بررسی های اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گزارشی با عنوان هوشمند سازی صنعت حمل و نقل، چالش ها و فرصت ها منتشر کرد.

در این گزارش تعریف، مزایا، مولفه ها و کاربردهای هوشمند سازی صنعت حمل و نقل به همراه پیش بینی بازار حمل و نقل و نقل هوشمند جاده ای، ریلی، هوایی و دریایی در جهان و همچنین پویایی بازار حمل و نقل هوشمند ارایه شده است.

بخش دیگری از این گزارش به کاربرد اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در حمل و نقل جاده ای، ریلی، دریایی و هوایی می پردازد.

در این گزارش همچنین تجارت کشورهای ترکیه و امارات و وضعیت فعلی، چالش ها و کاربرد تکنولوژی در چهار حوزه جاده ای، ریلی، دریایی و هوایی مورد بررسی قرار گرفته است.

در پایان نیز پیشنهاداتی برای به کارگیری فناوری در بخش حمل و نقل بر اساس چالش های موجود ارایه شده است.

در گزارش مذکور در تعریف سیستم حمل و نقل هوشمند آمده است: این سیستم (  ITS ) به مفهوم به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات برای بهبود عملکرد سیستم های حمل و نقل است.

سیستم حمل و نقل هوشمند به مجموعه ای از ابزراها، امکانات و تخصص ها از قبیل مفاهیم مهندسی ترافیک، تلکنولوژی های نرم افزاری، سخت افزاری و مخابراتی اطلاق می شود که به صورت هماهنگ و یکپارچه به منظور بهبود کارایی و ایمنی در سیستم حمل و نقل به کار گرفته می شود و در واقع این سیستم از مزایای هوش مصنوعی و تجزیه و تحلیل کلان داده، جهت مدیریت ترافیک، بهبود زیرساخت حمل و نقل و ارایه خدمات حمل و نقل بهره می برد. مولفه های اصلی سیستم حمل و نقل هوشمند نیز جمع آوری داده های ترافیکی، انتقال داده، تجریه و تکمیل داده های ترافیکی و ارایه اطلاعات به مسافران را شامل می شود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اتوماسیون
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x